Гречківський каже, що ГПУ заблокувала рахунки його сім'ї

Гречківський каже, що ГПУ заблокувала рахунки його сім'ї

Укрінформ
Член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський стверджує, що Генеральна прокуратура України заблокувала банківські рахунки його родини.

Про це він написав у Facebook.

"ГПУ пробиває чергове дно. У понеділок мої банківські картки, в тому числі зарплатна, а також рахунки і картки моєї дружини та сина, і вже геть за межею моралі - пенсійний рахунок мого 81-річного батька, заблоковані. Кошти не арештовані, але доступу до грошей немає", - зазначив він.

Гречківський стверджує, що Приватбанк уникає відповідей та не пояснює причин такого блокування.

"Кажуть, треба чекати пояснень з центрального офісу в Дніпрі... Точно можу сказати, що до переліків проблемних клієнтів чи власників сумнівних рахунків ніхто в моїй родині, ні я сам не включені", - заявив він.

Читайте також: На Майбаху в суд: ГПУ завершила розслідування у справі Гречківського

При цьому Гречківський стверджує,що має інформацію про те, що менеджмент Приватбанку “підштовхнули до порушень закону люди з Нацбанку, виконуючи "переконливе" прохання ГПУ".

"Позбавлення моєї родини можливостей користуватися легально заробленими безготівковими коштами я вважаю грубим тиском на мене як члена ВРП", - заявляє Гречківський.

Він переконаний, що справа проти нього не має перспектив, тому правоохоронці задіяли інструмент незаконного фінансового впливу через державний банк.

Укрінформ звернувся за коментарем до прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган, яка пообіцяла з'ясувати у слідчих, чи відповідає дана інформація дійсності. 

Як повідомлялося, на початку серпня Генеральна прокуратура вручила Гречківському обвинувальний акт за статтею 190 Кримінального кодексу (шахрайство) .

Гречківського та його поплічника підозрюють у тому, що вони шахрайським шляхом намагались отримати 500 тис. доларів за допомогу у вирішенні господарського спору в судах трьох інстанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-