Марина Порошенко у Нью-Йорку порушила питання інклюзивної освіти

Марина Порошенко у Нью-Йорку порушила питання інклюзивної освіти

Фото
Укрінформ
В Україні кількість учнів з особливими освітніми потребами, які розпочали навчання у звичайних школах, збільшилася на 22%.

Про це заявила дружина Президента України Марина Порошенко під час робочої зустрічі із керівництвом департаменту освіти міста Нью-Йорк з питань розвитку інклюзивного освітнього середовища, повідомляє прес-служба глави держави.

“За цей час у нашій державі кількість інклюзивних шкіл зросла на 27%, а кількість учнів з особливими освітніми потребами, які почали навчання у звичайній школі, збільшилася на 22%. І це найвагоміший показник того, що цей напрямок почав набирати потужних обертів в Україні”, - заявила перша леді.

У ході розмови Марина Порошенко подякувала американській стороні за співпрацю, яка була започаткована торік і сприяла суттєвим змінам у процесі розвитку інклюзивної освіти в Україні. 

Дружина Президента України презентувала результати пілотного проекту Благодійного фонду Порошенка “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації”, який наразі реалізується у семи областях України у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

Також М.Порошенко зазначила, що цього року в Україні був прийнятий закон про інклюзивну освіту, який на законодавчому рівні гарантує рівний доступ до якісної освіти всім українським дітям без винятку. 

Окрім того, під час зустрічі обговорювали розпочату в Україні реформу психолого-медично-педагогічної консультації (ПМПК) в Інформаційно-ресурсні центри. Зокрема, представники американської сторони поділилися досвідом проведення тестувань для дітей з особливими освітніми потребами для визначення нозології та ступеню її прояву. Піднімалося питання й класифікації нозологій дітей за групами та варіанти корекційно-розвивальних послуг для кожної із них. А також мова йшла про формулу обрахування вартості додаткових освітніх послуг для таких дітей, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Марина Порошенко і Бріжит Макрон домовилися спільно розвивати інклюзивну освіту

За даними прес-служби, українська й американська сторони домовилися й надалі продовжити плідну співпрацю у напрямку осучаснення освіти в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-