Суд завернув ще одне клопотання адвоката Януковича

Суд завернув ще одне клопотання адвоката Януковича

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва відмовив державному адвокату Максиму Гераську у наданні додаткового часу для узгодження з екс-президентом Віктором Януковичем позиції захисту у справі про державну зраду.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У задоволенні клопотання про надання додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи для узгодження правової позиції з обвинуваченим Януковичем відмовити", - оголосив суддя.

Дев'ятко аргументував рішення суду тим, що позиція Януковича вже була заслухана у судовому засіданні. "Обвинувачений Януковича відкликав своїх захисників, які працювали у даному процесі за договором. У зв'язку з цим був призначений державний захисник для надання правових послуг", - додав суддя.

У свою чергу держадвокат Герасько у ході засідання зазначив, що не може зв'язатися з Януковичем для узгодження з ним позиції захисту, оскільки не встиг ознайомитися з усіма матеріалами справи.

Читайте також: Держзрада Януковича: адвокатам відмовили у відводі секретаря суду

Як повідомляв Укрінформ, Гераська призначили новим адвокатом Януковича у справі про держзраду після того, як Оболонський райсуд Києва 17 серпня задовольнив самовідвід держадвоката Віталія Мешечека.

Герасько заявляє,що йому необхідно три місяці для ознайомлення з матеріалами справи про держзраду екс-президента.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-