22 вересня: народний календар і астровісник

22 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні день осіннього рівнодення, а до кінця року залишилося рівно 100 днів! 

Продовжуємо все далі занурюватись в осінь. Сьогодні день осіннього рівнодення, тобто початок астрономічної осені в Північній півкулі. А ще, до кінця 2017 року залишається рівно 100 днів! Вже зовсім скоро на зміну самовпевненому Півню-забіяці, який  готується до дембеля, прибіжить захеканий Жовтий Земляний Собака.

Наступного дня після Різдва Богородиці вшановували праведних Іоакима та Анну – батьків Пресвятої Діви Марії. Цим святим молилися про народження малюка (особливо дівчинки) бездітні пари. Господині пекли пироги, ввечері влаштовували душевні жіночі посиденьки. У давнину цього дня закінчувалося і свято Свічки, яке тривало цілий тиждень – з 14 (тобто 1-го) вересня. Також відсьогодні починається друга половина бабиного літа.

Як відомо, після другої Пречистої «забере комара нечиста», а вже після третьої – «стане діброва безлиста». Вважалося, що десь у цей період починається перша порція затяжних осінніх дощів. Якщо сьогодні сонячний гожий день, то й осінь буде теплою. Коли ж на день осіннього рівнодення холодно – то й подальша осіння погода буде каверзною.

З іменинами вітайте Якима, Анну, Микиту, Харитона, Григорія.

Сьогодні 3-ій місячний день з потужною і агресивною енергетикою. У тренді активність, та й гасло дня досить прогресивне, у дусі часу – follow the money – «слідуй за грошима»! Тож і слідуйте, і слідкуйте. Невидимий до цього дня молодий місяць з’явиться на небосхилі, тому є вірогідність, що щось невидиме, приховане, стане явним. Зверніть увагу: сьогодні не бажано займатися моралізаторством, адже ризикуєте заблукати в сірій зоні моралі. Натомість вмикайте почуття гумору. Знаєте, чому, приміром, Британії вдалося обійтися без кривавих революцій? Тільки тому, що в ній завжди шанували комедіантів. Щоправда, це лише гіпотеза, висловлена однією приватною, хоча й відомою, особою. Спробуймо і собі?

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1881 році: -2,0; а найтеплішим у 1924 – 27, 4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-