Наливайченка допитують в СБУ

Наливайченка допитують в СБУ

Оновлено
Укрінформ
Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко допитується в СБУ як свідок у справі щодо незаконних перетинів державного кордону України протягом 2014 – 2015 років.

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

"Головним слідчим управлінням Служби безпеки України розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, у ході якого досліджуються факти сприяння співробітниками правоохоронних органів, у тому числі і Служби безпеки України, колишнім високопосадовцям та керівникам правоохоронних органів у незаконних перетинах державного кордону України протягом 2014 – 2015 років... У ході розслідування виникла необхідність допитати як свідка колишнього голову СБ України В.Наливайченка, у зв’язку з чим останній із суворим дотриманням вимог, встановлених чинним кримінальним процесуальним законодавством України, був викликаний на допит до СБ України та 21.09.2017 допитується щодо відомих йому обставин вчинення вказаного вище кримінального правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Геращенко назвав нардепів, які “штурмували” кордон разом з Саакашвілі

У вказаному провадженні, зокрема, встановлено, що у 2014-2015 роках співробітники СБ України організували незаконний перетин державного кордону України одним із колишніх керівників СБ України, який разом із лідером ГО "Український вибір" Віктором Медведчуком здійснив декілька вильотів до Російської Федерації без проходження прикордонного та митного контролю.

За цим фактом одному зі співробітників СБ України вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, наразі біля будівлі СБУ перебуває до 200 прихильників політсили Наливайченка - руху "Справедливість".

Люди стоять з партійною символікою, вхід до будівлі СБУ посилено охороняється. Ситуація спокійна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-