Супрун сказала, де візьмуть гроші на погашення боргів медикам

Супрун сказала, де візьмуть гроші на погашення боргів медикам

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я планує перерозподілити медичну субвенцію задля виплат заборгованості медикам.

Про це на брифінгу у середу, 20 вересня, сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня ми подали проект розпорядження Кабінету міністрів не лише на заборгованість, а навіть щоб наступного місяця не було боргів, - на 559 млн грн резерву медичної субвенції, щоб ми могли покрити борг і могли в наступному місяці покрити всі кошти", - сказала Супрун.

За її словами, незабезпеченість комунальних закладів охорони здоров'я фондом оплати праці на 2017 рік становить 2,8 млрд грн.

Супрун зауважила, що питання заборгованості з виплат зарплати лікарям та медичним працівникам постає кожної осені вже 10 років поспіль. Для вирішення цієї проблеми, за словами очільниці МОЗ, необхідно змінити систему фінансування.

Читайте також: Медики згорнули протест і залишили урядовий квартал

Як повідомлялося, 19 вересня медики проводили у Києві акцію протесту, вимагаючи, зокрема, прозоре проведення медичної реформи з урахуванням думки медичної спільноти, підвищення розмірів посадових окладів медичним працівникам, збільшення обсягу медичної субвенції на 2017 рік на 3,9 млрд грн з метою погашення заборгованості з виплати заробітних плат та своєчасної виплати зарплат тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-