20 вересня: народний календар і астровісник

20 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Созонта; знову новий Місяць і чи варто сьогодні хапати бика за роги.

Сьогодні мученика Созонта. Цей святий жив наприкінці 3-го століття і був пастухом. Жив він собі поживав, але одного разу кинув своїх кіз і овець і направився в місто Помпеопіль. Там він зайшов до язичницького храму, звалив з постаменту золотого ідола і розтрощив його. Золоті шматочки статуї бога він роздав жебракам. За це Созонта схопили, піддали жорстоким мукам і стратили.

О цій порі на наших теренах здавна масово збирали виноград. І хоча Україну й не можна назвати країною «розвиненого» виноградарства і виноробства, виноград у нас вирощували приблизно з ІV століття до н.е. Започаткували цю традицію греки, які колонізували Крим, а також деякі регіони Дністра, Дунаю, Дону, Бугу і Дніпра. Вони завозили свої сорти винограду, активно займалися виноробством і залучали до цього українців.  На сьогодні в Україні росте понад 100 сортів винограду. Найбільшу площу виноградних насаджень має Одеська область (потім Крим), а найвища урожайність спостерігається в Херсонській області. Крім півдня України виноградарство розвинене і на Закарпатті. Цікаво, що на збір винограду впливають як погода (вона має бути сухою) так і час доби. Деякі господарства практикують нічний збір ягід. 

Іменинники сьогодні Іван, Олександр, Андрій, Макар, Михайло, Євген, Стефан.

Сьогодні 30-ий і 1-ий місячні дні. Безтурботно крутиться колесо місячної сансари, невгамовно миготять золоті спиці. Знову вступаємо в новий місячний цикл. Все, що було – лишилось позаду, а все, що має бути – попереду. І не оминеш його, хоч би як палко прагнув. Загалом досить активний період, але уникайте непотрібних контактів. Для мандрів, подорожей і переїздів час несприятливий. Актуальними будуть планування, динамічне мислення, глибокий аналіз і компроміси. Саме останнє може принести позитивні результати в майбутньому. Спроба одразу «ухопити вола за роги» виявиться безрезультатною. Кольори дня – близькі українцям - червоний і чорний. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1921 році – 0; а найтеплішим у 2015 – 30,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-