Блогер Васін зміг передати з полону лист матері - екс-нардеп

Блогер Васін зміг передати з полону лист матері - екс-нардеп

Укрінформ
Викрадений бойовиками "ДНР" Станіслав Асєєв (блогер Васін) зміг передати своїй матері листа.

Про це повідомляє ZN.UA, де він працював, з посиланням на колишнього нардепа Єгора Фірсова.

Фірсов на своїй сторінці в Facebook виклав кілька цитат з листа журналіста, переданого, за його словами, "з допомогою адвоката": "Все нормально - психологічно не розклеююсь. Займаюся спортом, навіть бігаю на прогулянках. Місця мало, але я беру часом. Намагаюся уявити собі набережну і згадати колишній маршрут. Взагалі, спогади тут - окремий вид діяльності".

Читайте також: Бойовики четвертий місяць утримують журналіста Асєєва в ізоляції - ООН

"Так чи інакше, я завжди знав, що одного разу наручники можуть замкнутись, тому почасти був до цього готовий. Я жалкую лише про те, що змушую вас через все це пройти...", - навів ще одну цитату Асєєва екс-депутат.

Фірсов повідомив про те, що журналіст почав писати книгу і попросив маму передати йому ще більше книг. Також він подякував усім, хто допомагав поширити інформацію про те, що відбувається з ним.

"Всі його надії пов'язані тільки з обміном полоненими. Ані на правосуддя, ані на звільнення - шансів, як він вважає, немає", - зазначив Фірсов.

Як повідомлялося, Станіслав Асєєв, який писав для українських ЗМІ під псевдонімом блогер Васін, жив в окупованому Донецьку. З 2 червня зв'язок з ним пропав.

Національний союз журналістів України звернувся до представників міжнародних місій в Донецьку з проханням допомогти з'ясувати місцезнаходження Асєєва (Васіна).

Пізніше бойовики заявили, що Асєєва затримали за звинуваченням у "шпигунстві".

8 вересня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що бойовики підтвердили наявність імені журналіста Асєєва в списках на обмін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-