Набір нових людей у директорати гарантуватиме незворотність реформи держуправління – експерт

Набір нових людей у директорати гарантуватиме незворотність реформи держуправління – експерт

Укрінформ
Набір нових людей у директорати міністерств дасть можливість домогтися незворотності реформи державного управління.

Про це заявив експерт методологічної групи реформи державного управління Дмитро Шевчук в коментарі кореспондентові Укрінформу під час ярмарку вакансій Kyiv Post.

«Зараз є політична воля для проведення реформи управління апарату Кабміну. Ми вже зайшли надто далеко, щоб говорити про реформи як про черговий проект. Структури вже створені, організації змінено, Мінфін пішов на крок щодо збільшення кількості держслужбовців на тимчасових підставах. Гроші на позиції вже розподілені. Все, що вимагало політичної волі, вже зроблено. Набравши нових людей у директорати міністерств, ми доб'ємося статусу незворотності реформи державного управління. Наш громадянський обов'язок - провокувати виникнення політичної волі зсередини», - стверджує експерт.

Читайте також: Перших переможців конкурсу в директорати міністерств назвуть в середині жовтня

На думку Шевчука, без нових людей в системі управління реформи мають шанс залишитися на папері. Наразі новостворені директорати міністерств шукають людей з держсектора та бізнесу. Перш за все, аналітиків та проектних менеджерів. За словами експерта, саме такі спеціалісти допоможуть реформувати систему державного управління та змусять держоргани зсередини працювати за новими правилами. 

«Нас цікавлять люди, які вміють «відділяти кукіль від пшениці», розуміти ситуацію, аналізувати причини, за якими вона виникла, пропонувати рішення в усуненні проблем, оцінювати, які із запропонованих рішень раціональні. У двох словах, нас цікавлять ініціативні люди, які вміють приймати рішення, з критичним і раціональним мисленням. В команді можуть зійтися різні люди: лідер, людина з критичним мисленням і раціоналізатор», - зазначив Шевчук.

За словами експерта, існуюча система управління міністерств працює за моделлю, закладеною ще в 1956 році. Тоді міністерства України забезпечували контроль роботи заводів та видобуток вугілля на шахтах. В сучасних умовах робота апарату міністерств має бути зосереджена на раціоналізації прийняття рішень і впровадженні цих рішень на рівні нормативних актів. Також має відбуватися координація підконтрольних міністерствам агентств і служб, які управляють держвласністю, безпосередньо взаємодіють з бізнесом та громадянами. 

Як повідомляв Укрінформ, конкурси на нові посади, які з'являться у міністерствах під час реформи державної служби, розпочалися 11 вересня. Нові структурні підрозділи вже створені в 10 із 18 міністерств. Ознайомитися з вимогами до кандидатів на нові посади та подати заявку до участі у конкурсі можна на сайті career.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-