Перших переможців конкурсу в директорати міністерств назвуть в середині жовтня

Перших переможців конкурсу в директорати міністерств назвуть в середині жовтня

Укрінформ
Перші переможці конкурсу на вакансії в директорати міністерств будуть оголошені в середині жовтня.

Про це повідомив експерт методологічної групи реформи державного правління Дмитро Шевчук в інтерв’ю кореспондентові Укрінформ під час ярмарку вакансій Kyiv Post.

«Вакансії в директорати міністерств почали відкриватися минулого тижня. Щоб створити рівні умови для держслужбовців і для людей не з держслужби, ми вимагаємо від міністерств, щоб термін подачі документів був не менше 20 днів. Це необхідно для отримання кандидатами атестатів з української мови. Разом з тим, закон про держслужбу встановлює термін в 45 днів на всю процедуру конкурсу. Відповідно, з моменту оголошення конкурсу до оголошення переможців проходить півтора місяці. Ми розраховуємо, що перші переможці конкурсу з'являться вже в середині жовтня», - розповів експерт.

Читайте також: Уряд оголошує старт кадрового оновлення влади - Гройсман

За його словами, згідно з постановою уряду від 18 серпня 2017 року, директорати повинні перехопити на себе функціонал існуючих департаментів. Шевчук зауважив, що через 6 місяців директорати стануть ключовими підрозділами з реалізації основних державних функцій у тих міністерствах, де вони будуть створюватися. З часом директорати повністю функціонально замінять департаменти. 

Як повідомляв Укрінформ, конкурси на нові посади, які з'являться у міністерствах під час реформи державної служби, розпочалися 11 вересня. Нові структурні підрозділи вже створені в 10 із 18 міністерств. Ознайомитися з вимогами до кандидатів на нові посади та подати заявку до участі у конкурсі можна на сайті career.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-