ЄСПЛ зацікавився станом здоров'я Штепи - адвокат

ЄСПЛ зацікавився станом здоров'я Штепи - адвокат

Укрінформ
Отримано запит від Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про стан здоров'я  екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яка знаходиться в СІЗО за обвинуваченням у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності терористичної групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"ЄСПЛ запросив інформацію від уряду України (копію запиту - мені як адвокату) про поточний стан здоров'я Штепи, а також про виконання ухвали Жовтневого райсуду Харкова від 14 серпня 2017 року у відповідності до ст.206 Кримінального процесуального кодексу України про необхідність надання медичної допомоги заарештованій", - зазначив адвокат.

За його словами, рекомендації лікарів щодо меддопомоги Штепі поки що не виконані.

Читайте також: У Харківському СІЗО спростували заяви Штепи про побиття

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на адвоката Олександра Шадріна, 30 серпня Неля Штепа відправила заяву міністрові юстиції України з проханням провести службову перевірку в Харківському СІЗО. Вона заявила, що 24 червня офіцер конвою побив її, і що великі гематоми на руках і на лобі зафіксовані на фото- і відео. За словами адвоката, Штепу тричі переводили в інше приміщення.

31 серпня, за словами адвоката Штепи Дмитра Марченка, її перевели в штрафний ізолятор СІЗО на 10 днів нібито через те, що вона відмовилася залишати чергову камеру після 22:00.

1 вересня заступник начальника Харківського СІЗО із соціально-виховної та психологічної роботи Дмитро Холод спростував факт побиття Штепи: "Є її заява, де вона пояснює травми тим, що впала в камері. Переведення Штепи з камери в камеру пов'язане з ремонтними роботами. В четвертому корпусі СІЗО утримуються 124 жінки, вони розміщені в 18 камерах і мають приблизно однакові умови".

Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-