У прокуратурі сказали, який запобіжний захід хочуть для Сакварелідзе

У прокуратурі сказали, який запобіжний захід хочуть для Сакварелідзе

Укрінформ
Прокуратура має намір просити Галицький районний суд міста Львова обрати для одного з лідерів "Руху нових сил" Давиду Сакварелідзе найбільш м'який запобіжний захід - особисте зобов'язання.

Про це йдеться в повідомленні Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

«На судовому засіданні, яке відбудеться у понеділок, 18 вересня 2017 року, о 09.30, прокуратура має намір просити Галицький районний суд обрати для Д.Сакварелідзе найбільш м'який запобіжний захід - особисте зобов'язання», - зазначено в повідомленні.

У ГПУ додали, що після судового засідання Сакварелідзе запрошений на допит для надання показів.

Як повідомлялося, 14 вересня екс-прокурору Одеської області, одному з лідерів "Руху нових сил" Давиду Сакварелідзе вручили повідомлення про підозру у зв'язку з подіями, що сталися 10 вересня на українсько-польському кордоні біля пропускного пункту "Шегині".

Сакварелідзе підозрюється в активній участі в групових діях, що призвели до суттєвого порушення роботи установи, в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, а також в чиненні опору працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків, тобто в правопорушеннях, передбачених ст.ст. 293, 332 та342 Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ спростовує заяву Саакашвілі щодо "прослуховування"

10 вересня позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив держкордону у пункті пропуску "Шегині". Загалом близько 60 осіб незаконно перетнули кордон разом із Саакашвілі. Внаслідок порушення громадського порядку на державному кордоні України постраждали восьмеро прикордонників та тринадцять працівників поліції.

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону за статтями про незаконне переправлення через державний кордон України, опір правоохоронцям та хуліганство. Двоє учасників прориву вже заарештовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-