18 вересня: народний календар і астровісник

18 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Захарії та Єлизавети; інвестиції з гарантією і чи варто йти на риболовлю.

Сьогодні Церква вшановує пам’ять пророка Захарії і праведної Єлизавети, батьків святого пророка Іоанна Предтечі. Багатолітній щасливий шлюб подружжя затьмарювала тільки відсутність дітей. Одного разу Захарії, який служив священиком при храмі, явився архангел Гавриїл і сповістив про народження сина, майбутнього пророка Іоанна. Захарія засумнівався в цьому, адже і він, і його дружина мали пристойний вік, аби сподіватися на народження дитини. За це архангел позбавив його мови – чоловік не розмовляв аж до дня народження сина. Під час побиття немовлят Іродом, Єлизавета разом з Іоанном переховувалися в одній із печер пустелі. Захарію ув’язнили й почали допитувати, де він переховує дружину і сина. Священик нічого не сказав, за що й був страчений. За переказами, Єлизавета померла через 40 днів після смерті чоловіка в пустелі, а малого Іоанна виховав ангел. Праведна Єлизавета була сестрою Анни – матері пресвятої Богородиці. А ще вона першою сказала Марії про народження Спасителя. Нині на місці домівки Захарії та Єлизавети (на заході Єрусалима) розташовується католицький храм.

У давнину цей день був середнім терміном жовтіння горобинового листя. Тому за ним прогнозували, якою буде зима. Рано пожовтіло листя на горобині – рання осінь і рання та холодна зима. А ще вважалося, що народжені на Захарію та Єлизавету, як хлопчики, так і дівчатка, мають дуже сильну енергетику – їм жодна нечиста сила не страшна.

Іменинники сьогодні Захар, Єлизавета, Гліб, Раїса, Олексій.

Добрий знак: тиждень розпочинається з 28-го місячного дня, одного з найгармонійніших в усьому календарі. Місяць перебуває у розважливій і життєлюбній Діві. Попри те, що сьогодні понеділок, символ дня – Сонце. Тож продовжуємо залишатися під його живильним впливом. Бажано всі сили спрямовувати на духовне будівництво. Дім душі – найважливіша людська нерухомість. Тож інвестуймо в це будівництво, не шкодуючи ні сил, ні часу! Сьогодні треба усміхатися без внутрішнього примусу, казати добрі слова без лицемірства та й взагалі – відмовитися від будь-якого фальшу. В іншому разі нещирість викликатиме хронічні захворювання від яких буде важко позбавитись. Час, сприятливий як для будь-яких справ, так і для відпочинку. Лише любителям полювання і рибалки можна сказати, що це явно не ваш день! 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1958 році: +1,4; а найтеплішим у 1939 – 28,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-