17 вересня: народний календар і астровісник

17 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Де в Україні росте Неопалима купина і чому сьогодні не варто часто дивитися в люстерко. 

Сьогодні чудотворної ікони Божої Матері «Неопалима Купина». Неопалима купина згадується в П’ятикнижжі – це терновий кущ, який горів і не згорав, і в якому Господь явився  Моїсею, коли той пас вівці поблизу гори Синай. Бог звернувся до чоловіка й закликав його вивести ізраїльський народ з Єгипту в Обітовану землю. У християнстві Неопалима купина – один із старозаповітних прообразів, що вказували на Богоматір. Саме цей кущ, за переказами, росте й понині в монастирі святої Катерини на Синаї.

Наукова назва Неопалимої купини – ясенець білий. На стеблах і листі рослини є велика кількість пухирців, які виділяють ефір. Сонячного безвітряного дня цього ефіру виділяється дуже багато, тому якщо запалити біля Неопалимої купини вогонь, вона спалахує. Втім, згорає лише ефір, а сама рослина залишається неушкодженою. Доторкнувшись спекотного дня до ялівця можна отримати важкий опік. В Україні червонокнижна Неопалима купина росте в Криму і на Тернопільщині в заповіднику «Медобори». Ця рослина є символом стійкості, вічного оновлення і незнищенності.

Щодо  ікони Богородиці «Неопалима Купина», то вона сповнена багатьох смислів і має складну іконографію. В народі її вважали чудотворною і помічною під час пожеж, грому, блискавок та будь-якого іншого стихійного лиха.

Іменинники сьогодні Яків, Григорій, Павло, Іван, Петро, Єфросинія.

Нині 27-ий місячний день. Місяць у Леві, символ дня – Тризуб, планета неділі – Сонце. Все наче притрушено ніжним золотавим пилком. Цілком гарний активний день із позитивною енергетикою. Все ближче і ближче наближаємось до нового місячного циклу. Наші сили, підвладні місячній енергетиці, спадають. Стаємо вразливими не тільки у фізичному плані, але й у психоемоційному. Бажано в ці дні обмежити вживання важкої жирної їжі, алкоголю, уникати надмірних фізичних навантажень, стресових ситуацій. Сьогодні не місце голому раціоналізму і скепсису. Натомість поєднання розуму з тонкою інтуїцією може дати чудові результати. Якомога менше дивіться в дзеркала – вони немилосердно «крастимуть» вашу енергетику.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1952 році: +1,0; а найтеплішим у 1939 – 28,5. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-