Обвинувачення просить заарештувати Лавриновича на два місяці

Обвинувачення просить заарештувати Лавриновича на два місяці

Укрінформ
Сторона обвинувачення просить обрати екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Про це у п'ятницю повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Просимо обрати для Лавриновича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб", - сказав прокурор.

На думку представників сторони обвинувачення, Лавринович може здійснювати незаконний вплив на свідків та інших підозрюваних у цій справі.

Лавринович під час свого виступу на засіданні заявив, що переховуватися від слідства не збирається.

У залі суду присутні також кілька народних депутатів, зокрема, Вадим Новинський.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру у захопленні державної влади шляхом конституційного перевороту.

Читайте також: Лавринович заявляє, що вже зібрав "валізку арештанта"

Зокрема, їх звинувачують у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади - Верховної Ради, зміни Конституції України через внесення до державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації.

За версією слідства, у 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович дав дозвіл на офіційне опублікування Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження Президента. Зробив він це в обхід голосування у парламенті. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади. Таку ж підозру висунули і екс-президенту Януковичу.

7 вересня Лавриновичу вручили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-