Поліція показала, як працює на небі і воді

Поліція показала, як працює на небі і воді

Фото, відео
Укрінформ
З липня 2017 року у Національній поліції України створено Управління організації діяльності поліції на воді та повітряної підтримки, яке поєднало діючі підрозділи у восьми регіонах України, а також у місті Києві.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Територія їх обслуговування охоплює усі акваторії, що знаходяться на території України. Про це сьогодні, 14 вересня, повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

За його словами, підрозділ діє лише три місяці, але вже має достатньо високі показники у роботі.

Поліція показала, як працює на небі і воді

«Звичайно, це тільки початок розвитку служби, але вже маємо позитивні результати: врятовані життя, майже 30 тисяч метрів вилучених сіток, більше 100 тисяч кілограмів незаконно видобутої риби та виявлені гектари наркопосівів», – розповів глава Нацполіції.

Сергій Князєв зазначив, що особовий склад усіх відділів водної поліції підібрано з поліцейських, які мають правоохоронний досвід роботи на водоймах, мають посвідчення судноводія та навички керування водним транспортом.

У своїй щоденній роботі поліцейські на воді організовують та здійснюють заходи щодо рятування людей і забезпечення їх безпеки. Крім того, перевіряють дотримання законності під час використання плавзасобів, а також попереджують і фіксують правопорушення пов’язані з браконьєрством.

За словами начальника Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Національної поліції України Сергія Науменка, до компетенції Управління відноситься і організація діяльності повітряної підтримки, а саме групи поліції, які працюють з використанням безпілотних літальних апаратів та гелікоптерів.

«Це підтримка наземних груп під час проведення спецоперацій,  виявлення незаконних посівів наркотичних речовин, злочинів, пов’язаних із незаконним видобутком надр, незаконним виловом риби, переміщенням контрабанди, заборонених до обігу товарів водними шляхами країни тощо», – розповів Сергій Науменко.

Читайте також: На Закарпатті розшукали паліїв гірського хреста

Зокрема, з початку року у Запоріжжі водна поліція виявила понад 200 правопорушень, а за її матеріалами відкрито 40 кримінальних проваджень. За 10 днів роботи працівники підрозділу водної поліції Полтавщини виявили шість осіб, у яких вилучили понад 260 кілограмів свіжо-виловленої риби на загальну суму понад 50 тисяч гривень. На Херсонщині ж водна поліція працює з осені 2016 року. Упродовж 8 місяців 2017 року співробітники поліції виявили та вилучили 486 браконьєрських сіток. У правопорушників вилучили більше 20 тон водних біоресурсів на загальну суму понад 500 тисяч гривень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-