МОН хоче прописати у законі освіту для дорослих

МОН хоче прописати у законі освіту для дорослих

Укрінформ
Робоча група при Міністерстві освіти і науки України працюватиме над створенням законопроекту "Про освіту дорослих". До її складу увійдуть представники МОН, освітяни та громадські організації.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки. 

 "Робота над законом має здійснюватись в таких напрямках, як легітимізація терміну "освіта для дорослих", визнання суспільної корисності цієї освіти та здійснення підготовки професійних кадрів для системи освіти дорослих", - йдеться у повідомленні.

Можливості для розвитку освіти дорослих вже закладені в законі "Про освіту", який Верховна Рада прийняла 5 вересня цього року. Втім, враховуючи, що в сучасному світі нові знання і професїї з'являються дуже швидко, громадянам потрібно надати більш широкий вибір для перекваліфікації та професійного розвитку, наголошують у МОН.

Читайте також: Освіта для дітей з особливими потребами: Київщина долучилася до проекту

До створення законопроекту долучиться також Інститут міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International). Він займається створенням сталих структур для розвитку освіти дорослих в 35 країнах світу.

Пропозиції до концепції законопроекту мають бути подані до 15 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-