Порошенко хоче

Порошенко хоче "відкрити двері" силових структур

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності якнайшвидше розглянути та ухвалити закон про створення Служби фінансових розслідувань.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, повідомляється на сайті глави держави.

“Не можуть десяток правоохоронних органів по черзі стукати в двері. Навіть не стукати, а виламувати двері бізнесу. Саме тому теза щодо створення Служби фінансових розслідувань є абсолютно назріла”, - сказав він, наголосивши на необхідності ефективного розподілу функцій силовиків у контактах з бізнесом. 

Порошенко висловив впевненість, що протягом короткого періоду часу розроблений законопроект має бути запропонований бізнесу для обговорення. Глава держави наголосив, що розгляд та ухвалення закону щодо служби фінансових розслідувань має відбутись якнайшвидше.

Президент підкреслив, що одним із пріоритетів влади є захист та підтримка середнього класу в Україні.

“Від чого зараз страждає середній клас? В першу чергу – несправедливі суди. В другу чергу – тиск силовиків”, - зауважив Порошенко

За його словами, Адміністрація Президента, уряд, міністерства навчилися відкрито працювати з громадськістю, однак силові структури залишаються закритими. “Думаю, пора ці двері відкрити. Навчитися чути бізнес і ефективно працювати з ними”, - зазначив Президент. Він додав, що мова не йде про те, щоб обмежувати силовиків у розслідуванні злочинів.

“Розкажіть мені, навіщо влаштовувати “маски-шоу”? Чому спочатку робити “маски-шоу”, а лише потім надсилати запит на отримання інформації? Може, змінити порядок. Це буде більш ефективно”, - зауважив Порошенко, додавши, що влада готова внести зміни до законодавства, щоб врегулювати цей порядок.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у березні схвалив законопроект, яким в Україні створюється Служба фінансових розслідувань замість податкової міліції.

Читайте також: Президент: Тіньові потоки, нарешті, заведені до держбюджету

СФР, зокрема, проводитиме оперативно-розшукову діяльність, а також досудове розслідування в межах наданої законом компетенції; здійснюватиме розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за злочини, віднесені до її підслідності; отримуватиме інформацію про операції, рахунки, вклади, правочини фізичних та юридичних осіб від фізичних та юридичних осіб, депозитарних, фінансових установ, а також від Центрального депозитарію, клірингових установ, та інших учасників депозитарної системи України тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-