Справа про конституційний переворот: суд обере Лавриновичу запобіжний захід

Справа про конституційний переворот: суд обере Лавриновичу запобіжний захід

Укрінформ
Розгляд клопотання щодо обрання запобіжного заходу екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу відбудеться 14 вересня о 17:00.

Про це інформує прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке 14.09.2017 направлено для розгляду по суті до Печерського районного суду м. Києва. Розгляд клопотання призначено на 17.00 14.09.2017 року в приміщенні Печерського районного суду за адресою: м. Київ вул. Хрещатик, 42-а», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 6 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Лавриновичу повідомлено про підозру у захопленні державної влади шляхом конституційного перевороту.

Читайте також: Лавриновича попередили у ГПУ, що в суді проситимуть арешту

Зокрема, їх звинувачують у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади - Верховної Ради, зміни чинної Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації.

За версією слідства, у 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович дав дозвіл на офіційне опублікування Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження Президента. Зробив він це в обхід голосування у парламенті. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади. Таку ж підозру висунули і екс-президенту Януковичу.

7 вересня Лавриновичу вручили в ГПУ підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-