Розенко заявляє про можливе підвищення

Розенко заявляє про можливе підвищення "мінімалки" до 4000 грн

Укрінформ
Згідно з проектом державного бюджету України, чергове підвищення мінімальної заробітної плати відбудеться вже у 2018 році. Її рівень має становити більше 3700 гривень.

Про це в ефірі «Українського радіо» повідомив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, інформує Урядовий портал.

«На сьогодні в проекті державного бюджету зафіксована цифра на рівні більш ніж 3700 гривень. Хоча нещодавно була заява фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді України про те, що народні депутати вважають обгрунтованою цифру 4000 гривень, і я абсолютно підтримую позицію фракції у цьому питанні. І я сподіваюся, що в процесі роботи над держбюджетом у Верховній Раді ми покажемо, коли до такої цифри ми зможемо довести рівень мінімальної зарплати», - сказав він.

Розенко наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі у цьому році призвело до суттєвої легалізації зарплат та зростання доходів працівників бюджетної сфери.

«Пам’ятаєте, як нас лякали і величезною інфляцією, і втратою робочих місць, і закриттям підприємств? Разом з тим ми не побачили ніякого зростання безробіття, жодне потужне велике підприємство не закрилося через підвищення мінімальної зарплати. Навпаки – це призвело до значної легалізації заробітних плат, заробітні плати працівників бюджетної сфери суттєво зросли порівняно з 2016 роком», - зауважив віце-прем’єр-міністр.

«Тобто жодного негативу від підвищення мінімальної заробітної плати ми не побачили. Тому таким курсом, я переконаний, влада піде і далі», - наголосив Розенко.

Читайте також: Розенко каже, що нардепи подали більше 300 поправок до пенсійної реформи

Як повідомлялося, в Україні з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата зросла до 3200 грн. За даними міністра соціальної політики Андрія Реви, після підвищення мінімальної зарплати кількість нових платників єдиного соціального внеску збільшилася на 400 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-