Середня зарплата в Україні зросла на 21% в порівнянні з минулим роком

Середня зарплата в Україні зросла на 21% в порівнянні з минулим роком

Укрінформ
Згідно з аналітичними даними від провідного українського сайту пошуку роботи Work.ua, жителі Києва і Киевської області отримують найвищу середню заробітну плату.

Такі дані озвучив на прес-конференції в Укрінформі директор з розвитку сайту пошуку роботи Work.ua Сергій Марченко.

"За даними Work.ua, найбільша середня заробітна плата у жителів Києва і Київської області - 7 тис. 870 грн", - повідомив Марченко.

Читайте також: Після перерахунку пенсій середня зарплата підвищиться до 3764 гривень - Рева

Після Києва йдуть Одеська область з середньою заробітною платою - 7 200 грн, Харківська - 6 414 грн, Львівська - 6 123 грн, Дніпропетровська - 6 039 грн, Закарпатська - 5 849 грн, Чернівецька - 5 677.

Марченко зазначив, що середня заробітна плата в Україні зросла порівняно з 2016 роком на 21 відсоток.

Читайте також: Пенсійна реформа та її наслідки для ринку праці. Статистика і прогнози провідного сайту пошуку роботи Work.ua

За його словами, кількість вакансій працедавців за 9 місяців 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016-го зросла на 24 відсотки. На 56 відсотків збільшився попит на робочі спеціальності, спеціальності сфери обслуговування - на 47 відсотків, фінанси і кредит - 44 відсотки, бухгалтерію і аудит - на 41 відсоток.

Попит на представників IТ і юриспруденції порівняно з попередніми роками знизився. Їх послуг потребують 11 відсотків працедавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-