В Івано-Франківську розпочалася конференція за участю військових вишів Польщі

В Івано-Франківську розпочалася конференція за участю військових вишів Польщі

Укрінформ
В Івано-Франківську у ПНУ імені Стефаника відкрили міжнародну наукову конференцію «Станіславів і Станіславівщина в час суспільних і національних змін XIX – першої половини  XX ст: суспільство – політика – культура - міжнаціональні взаємини». 

Серед учасників конференції – польські науковці військових вишів, повідомив кореспонденту Укрінформу співорганізатор конференції, директор Наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету, кандидат історичних наук Петро Гаврилишин.

«Українсько-польська міжнародна наукова конференція відкривається сьогодні. Мета – посилення українсько-польських наукових контактів, більш глибше вивчення історії Івано-Франківська та області, розвиток краєзнавства. Серед запрошених - Військово-технічна академія в місті Варшава та Військово-морська академія в місті Гдині. Це – військові вузи. На території нашого міста та області було багато військових частин. Для поляків – це маловивчена тема, тому вони й досліджують історію військових польських підрозділів на наших теренах», - розповів Гаврилишин.

Він зауважив, що у дводенній конференції беруть участь 9 науковців Польщі, з них – три професори. Ініціатором проведення конференції є фахівець з військової історії Адам Останєк. За матеріалами заходу у Польщі планують видати двомовний збірник.

Читайте також: Ректор Прикарпатського університету порівняв "волинське питання" з танцями на граблях

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасників конференції привітав ректор ПНУ, доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда. Він закликав науковців сконцентрувати свою увагу на позитивних ідеях, але не забувати і про трагічні події, та зробити так, аби вони не повторились. Професор переконаний, що «на наших емоціях нині грають ті, хто боїться, аби українці та поляки були разом».

Торік подібну конференцію організував Центр польської культури та європейського діалогу, який діє в Івано-Франківську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-