У Києві презентували Глобальні принципи управлінського обліку українською

У Києві презентували Глобальні принципи управлінського обліку українською

Укрінформ
Міжнародна асоціація фахівців у галузі управлінського обліку СІМА у вівторок презентувала перше видання Глобальних принципів управлінського обліку українською мовою.

Про це на брифінгу в Укрінформі заявила офіційний представник СІМА в Україні, фахівець у галузі міжнародних освітніх проектів для фінансового сектора Наталія Вовчук.

«Сьогодні СІМА (Привілейований інститут управлінських бухгалтерів) і AICPA (Американський інститут публічних сертифікованих бухгалтерів) - це дві найбільші світові організації у сфері фінансового обліку та управлінського обліку - презентують перше українське видання Глобальних принципів управлінського обліку», - сказала Вовчук.

Як поінформувала завідувач кафедри обліку і оподаткування Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, сертифікований аудитор України Марія Шигун, весь набір принципів складається з 4 позицій - релевантність, довіра, аналіз та вплив. Кожен з цих принципів застосовується у 14 різних сферах практики, починаючи від інвестиційної оцінки до управління грошовими коштами. За її словами, завдяки реалізації цих 4 принципів компанія може збільшувати вартість свого бізнесу.

Метою Глобальних принципів управлінського обліку є надання підтримки генеральним і фінансовим директорам і членам рад директорів у проведенні порівняльного аналізу і вдосконаленні їхніх систем управлінського обліку.

Читайте також: “Схід-Експо 2017”: Можливість посприяти малому та середньому бізнесу Донбасу

Цільовою аудиторією на використання цих принципів у своїй діяльності можуть бути члени рад директорів, які здійснюють контроль діяльності своїх організацій, а також генеральні директори та їхні заступники, що несуть відповідальність за безперервний успіх організацій. Принципи також можуть бути корисні для фінансових директорів, старших фінансових спеціалістів, зовнішніх членів ради директорів, які здійснюють стратегічний і фінансовий контроль, інвесторів та інших зацікавлених сторін.

«Переклад Глобальних стандартів управлінського обліку  українською мовою беззаперечно стане позитивним імпульсом розвитку українського бізнесу, адже широкі кола підприємців, власників, вітчизняних інвесторів зможуть швидше опанувати кращі світові практики ведення управлінського обліку», - резюмувала Вовчук.

Глобальні принципи управлінського обліку були розроблені під час громадських консультацій 2014-2015 років  у СІМА  та AICPA за участі керівників компаній, фінансових директорів, науковців, регуляторів та інших фахівців у 20 країнах на 5 континентах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-