У топ-чиновника часів Януковича знайшли $200 тисяч і 3 кг золота

У топ-чиновника часів Януковича знайшли $200 тисяч і 3 кг золота

Фото
Укрінформ
Правоохоронці вилучили 200 тис. доларів та 3 кг золота після обшуків нерухомості екс-заступника міністра внутрішніх справ.

Як повідомив під час брифінгу керівник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, обшуки були ініційовані у межах розслідування кримінальної справи про несплату податків сільськогосподарським підприємством, яке займалося експортом зерна і яке пов`язують з колишнім заступником міністра внутрішніх справ.

"Ми спільно проводили роботу щодо одного заступника міністра внутрішніх справ і було встановлено його нерухомість, будинки, квартири, а також те, що він контролював одне з сільськогосподарських підприємств.  Під час документування діяльності було встановлено, що це підприємство використовувало схему ухилення від сплати податків під час експортування сільськогосподарської продукції", - зазначив він.

У ході розслідування кримінальної справи за адресами нерухомості колишнього посадовця правоохоронці провели обшуки, під час яких вилучили 200 тис. доларів, 3 кг золота, ювілейні монети та інші цінності. 

Крім того, під час обшуків за місцем проживання співучасників злочинної групи та офісних приміщень вилучено бухгалтерські документи та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність, підроблені печатки органів державної влади та печатки підприємств з ознаками фіктивності, нерезидентів, штампи і печатки нотаріусів.

Читайте також: Януковичу і Лавриновичу повідомили про підозру у захопленні державної влади

За результатами обшуків у портах та зернових терміналах, де відбувався незаконний експорт зерна, правоохоронці вилучили продукції, за попередніми даними слідства, на суму близько 200 млн грн.

ГПУ виявлено та припинено протиправну діяльність бізнесу колишнього високопосадовця

Операції з експорту вказаних товарів здійснювалися без відображення в податковій звітності та сплати відповідних податків.

Горбатюк розповів, що наразі прокурори направили до суду клопотання про арешт цінностей та зерна до рішення суду у справі стосовно екс-заступника міністра внутрішніх справ.

Як повідомили Укрінформу джерела у правоохоронних органах, цим екс-заступником міністра внутрішніх справ був Віктор Ратушняк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-