ДТП із Шуфричем-молодшим: суд залишив запобіжний захід без змін

ДТП із Шуфричем-молодшим: суд залишив запобіжний захід без змін

Укрінформ
Апеляційний суд Києва залишив без змін запобіжний захід у вигляді поруки народного депутата Нестора Шуфрича для його сина, який збив на пішохідному переході людину. 

Про це повідомила у Facebook прес-секретар столичної прокуратури Києва Надія Максимець. 

"Апеляційний суд залишив без змін ухвалу Шевченківського райсуду м. Києва про особисту поруку (результативна частина рішення)", - написала вона.

За її словами, прокурор у судовому засіданні, серед іншого, зазначив, що суд першої інстанції у своєму рішенні не роз'яснив, чому саме особиста порука є тим найдієвішим запобіжним заходом, який здатен забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Крім того, прокуратура апелювала до того, що районний суд не дав оцінки тій обставині, що поручитель є рідним батьком підозрюваного. У такому разі інтереси сина можуть переважити обов'язок поручителя перед судом, вважають у відомстві.

Також прокурор вніс клопотання про допит у судовому засіданні представника потерпілого щодо стану його здоров'я на даний час.

Читайте також: Суд заборонив Шуфричу-молодшому два місяці сідати за кермо

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня ввечері в Києві Нестор Шуфрич-молодший на автомобілі Bentley на пішохідному переході скоїв наїзд на перехожого. Постраждалого госпіталізували з численними травмами. За інформацією ЗМІ, постраждалому 31-річному Олексію Мельниченку зробили кілька операцій.

За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху). 29 серпня поліція оголосила Шуфричу-молодшому про підозру.

30 серпня слідчий суддя Шевченківського районного суду Києва Оксана Голуб обрала запобіжний захід Шуфричу-молодшому у вигляді особистої поруки його батька-депутата, хоча прокуратура вимагала цілодобового домашнього арешту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-