Комуністи Європарламенту хочуть слухання про

Комуністи Європарламенту хочуть слухання про "неофашистський рух" в Україні

Укрінформ
У Європарламенті політична група Об’єднаних лівих (комуністів) хоче створити певний «формат робочої групи» для обговорення діяльності в Україні так званих "неофашистських рухів".

Відповідні слухання заплановано провести у приміщенні Європарламенту у Брюсселі 27 вересня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Організатори, серед яких є і представники комітету (делегації) ЄП у відносинах з Росією, вже активно анонсують цей захід у російських ЗМІ, зазначаючи серед тем "героїзацію Степана Бандери" та трагедію в Одесі 2 травня 2014 року.

Водночас намір щодо проведення такого заходу і його тематика вже викликали обурення та заперечення у друзів України у Європі.

Читайте також: Дещиця спростовує виклик до МЗС Польщі

"Це є неприпустимою темою для обговорення у Європарламенті. Ми заплануємо акції протесту у відповідь, включаючи звернення до керівництва законодавчого органу ЄС щодо коректності теми, винесеної для обговорення. Це явно проросійська провокація та черговий етап гібридної війни проти України та Європи", - сказав друг України, видавець видання EU Today, британський журналіст та правозахисник Гарі Картрайт.

Як повідомляється, у «слуханнях» також має взяти участь Петро Симоненко - лідер "Комуністичної партії", ідеологія якої заборонена в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-