Справу про

Справу про "прорив" Саакашвілі розслідують за двома статтями

Укрінформ
Поліція розслідує провадження щодо прориву державного кордону екс-главою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі за участю ряду депутатів одразу за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив речник МВС Артем Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За фактом подій поки що зареєстровано кримінальне провадження за ознаками двох статей Кримінального кодексу України: за ч. 1 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) і за ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівнику правоохоронного органу)», - сказав Шевченко.

Читайте також: Слободян вважає, що Саакашвілі треба "ловити і саджати у в'язницю"

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив державного кордону у пункті пропуску "Шегині", унаслідок чого постраждали 22 правоохоронця, зокрема 10 прикордонників і 12 поліцейських.

Поліція Львівської області внесла до ЄРДР відомості про незаконне перетинання державного кордону України.

За словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, разом із Саакашвілі участь у прориві кордону брали народні депутати Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов, а також екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

Президент України Петро Порошенко назвав злочином незаконне перетинання державного кордону Міхеїлом Саакашвілі та групою народних депутатів і заявив, що інцидент має вирішуватися виключно в юридичній площині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-