Геращенко вимагає покарати

Геращенко вимагає покарати "безвідповідальних політиканів" за прорив кордону

Укрінформ
Усі причетні до прориву державного кордону у пункті пропуску "Шегині" мають бути притягнуті до відповідальності.

Таку думку висловила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у розмові з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Принижувати Державну прикордонну службу, шмагати хлопчиків-прикордонників - це просто треба бути дуже безвідповідальним політиком, я думаю, що за це має бути відповідальність”, - зазначила вона.

Геращенко також обурилася діями політиків, які брали участь у подіях на пункті пропуску. “Чого всі ці персонажі не побігли захищати кордон східний, коли там проривали так само? а чого вони не дозволили собі таким чином діяти на кордоні грузинському чи на кордоні російському?.. Це є абсолютна неповага, політиканство, і я думаю, що громадяни України дуже чітко і дуже відповідально все бачать і розділяють, “де мухи, а де котлети”, - сказала перший віце-спікер. 

Читайте також: Геращенко назвав нардепів, які “штурмували” кордон разом з Саакашвілі

Вона підкреслила, що політики, не згодні з позбавленням Саакашвілі українського громадянства, мали б обстоювати свою позицію у законний спосіб - через судовий розгляд.

“Якщо хтось згодний чи не згодний зі своїм призначенням-звільненням або наданням-позбавленням чогось, треба звертатись до суду. Є судова процедура. Не влаштовують українські суди - іти потім до міжнародних судів. Є процедура цивілізована”, - підкреслила Геращенко.

Як повідомлялося, 10 вересня близько 20 години група агресивно налаштованих осіб з боку в'їзного шлагбаума в пункті пропуску "Шегині" влаштувала бійку з представниками Національної поліції і прикордонної служби, увірвалася в пункт пропуску, порушила державний кордон України і сприяла незаконному порушенню державного кордону групою осіб, серед яких були Міхеїл Саакашвілі і ряд народних депутатів України.

У ході інциденту з проривом кордону прибічниками Саакашвілі 11 бійців Національної поліції і 5 працівників Держприкордонслужби дістали тілесні ушкодження.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону Саакашвілі і його прибічниками.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував Саакашвілі і всім іншим учасникам два варіанти дій: прибути в пункт пропуску "Шегині" і пройти процедуру оформлення і/чи прибути у підрозділ Міграційної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-