Президент приїхав на новосілля до танкіста - Героя України

Президент приїхав на новосілля до танкіста - Героя України

Фото
Укрінформ
У День танкіста Президент Петро Порошенко відвідав родину Героя України, танкіста Євгена Межевікіна і привітав їх з новосіллям.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

«Євген найкраще в Україні вміє водити танк. Ми знаємо, яке сьогодні в Україні свято - День танкіста. А тато ваш - найкращий в Україні танкіст. Не лише найкращий танкіст, а ще й Герой України», - зазначив Президент, звертаючись до дітей Межевікіна Вероніки та Андрія.

Він нагадав, що у березні 2014 року Євген Межевікін командував танковою ротою, а вже сьогодні є заступником командира 1-ї окремої танкової бригади. «Так найкращі воїни і найкращі українські танкісти стають високими воєнними начальниками», - додав Президент.

Президент приїхав на новосілля до танкіста Фото: president.gov.ua

Глава держави привітав Євгена Межевікіна та всіх військовослужбовців-танкістів з професійним святом.

Герой України Євген Межевікін неодноразово виконував бойові завдання в зоні АТО. Під час здійснення штурму н.п. Піскі влітку 2014 року, виконуючи обов'язки командира 4 батальйонної тактичної групи 93 окремої механізованої бригади, військовий отримав контузію і пошкодження внутрішніх органів. Незважаючи на поранення, продовжив управління підпорядкованими підрозділами та забезпечив успішне виконання бойових завдань.

Читайте також: Порошенко привітав танкістів

Після лікування відразу повернувся в зону проведення АТО. Неодноразово забезпечував підвезення боєприпасів та продовольства захисникам Донецького аеропорту, здійснив евакуацію підбитої БМП-2 з екіпажем зі злітно-посадкової смуги аеропорту. Під час артилерійського обстрілу противника в районі н.п. Тоненьке локалізував пожежу, що виникла на складі боєприпасів і врятував особовий склад та техніку. В жовтні 2014 року в районі н.п. Опитне з метою евакуації техніки та особового складу підрозділу однієї з аеромобільних бригад високомобільних десантних військ здійснив прорив смуги оборони противника та забезпечив евакуацію особового складу та двох БТР-80.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-