Голова Київської ОДА вручив кращим спортсменам області стипендії на 600 тисяч

Голова Київської ОДА вручив кращим спортсменам області стипендії на 600 тисяч

Укрінформ
Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган вручив стипендії кращим спортсменам і тренерам регіону на суму близько 600 тис. грн.

Як повідомили Укрінформу в прес-службі ОДА, нагородження відбулося в ході урочистого заходу з нагоди Дня фізичної культури і спорту в Україні.

Нагороди отримали понад 60 представників різних видів спорту: Андрій Яценко (вільна боротьба), Іванна Березовська (сумо), Аліна Шух (легка атлетика), Іван Семикін (веслування на байдарках і каное), паралімпійкі Олександра Кононова (лижні гонки і біатлон), Наталя Єзловецька (легка атлетика) та інші спортивні таланти області.

«Стипендії у розмірі від 4,5 тис. до 20 тисяч гривень виплачено 61 спортсмену і тренеру в залежності від рівня досягнень. На жаль, ці стипендії не зможуть кардинально поліпшити ситуацію зі станом спорту в області, але це реальна і відчутна підтримка наших спортсменів вже сьогодні. Зі свого боку, ми робимо ряд кроків, щоб поступово покращити стан справ в регіоні. Починаючи з цих стипендій та продовжуючи перевіркою стану об'єктів спортивної і соціальної інфраструктури. І незважаючи на важке економічне становище, спорт необхідно розвивати», - заявив Горган.

Читайте також: Кожна година і гривня, витрачені на спорт, повертаються сторицею - Гройсман

При цьому він наголосив, що об'єкти спортивної інфраструктури нарівні зі школами, дитсадками та лікарнями не будуються і не ремонтуються в повному обсязі не тільки через економічну кризу, а й через корупційні схеми і злодійства на обласному рівні.

Глава ОДА нагадав, що в ході перевірки з'ясувалося: через розкрадання сотень мільйонів гривень бюджетних коштів в області не відремонтовані десятки лікарень, шкіл, дитсадків і парків. «На всі ці об'єкти виділили гроші, які були просто вкрадені у жителів області», - заявив він.

Як наголосив Горган, обласна влада тісно співпрацює з силовими органами, щоб за результатами перевірки люди, вину яких буде доведено, понесли відповідальність відповідно до закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-