У РФ не відповіли, де знаходиться Павло Гриб - Лутковська

У РФ не відповіли, де знаходиться Павло Гриб - Лутковська

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська досі не отримала відповіді від РФ на звернення про місце перебування і стан здоров'я зниклого українця Павла Гриба.

Про це омбудсмен сказала в ефірі "5 каналу".

"З одного боку, є велика кількість інформації в ЗМІ, але з іншої сторони, я ще не отримала офіційної відповіді від колеги на два мої листи і приватну розмову стосовно того, що це дитина, яка потребує особливої уваги, враховуючи хворобу, тому, що є обтяження. Я відповіді про те, де знаходиться Павло Гриб, про те, де йому надається медична допомога і яка, я відповіді не отримала", - сказала Лутковська.

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб 24 серпня поїхав до Гомеля, щоб зустрітися з дівчиною з Росії, з якою до цього спілкувався лише у соцмережах. Після цього зв'язок з українцем увірвався. 

Напередодні стало відомо, що він перебуває у СІЗО Краснодара, українцеві інкримінують тероризм. Родина переймається станом його здоров'я, адже Павло через захворювання змушений регулярно приймати медикаменти.

На початку наступного тижня українські консули приїдуть до Краснодара та вимагатимуть зустрічі з Павлом Грибом у СІЗО.

Читайте також: Без ліків, у СІЗО. Для Павла Гриба це може стати фатальним – батько

У п'ятницю, 8 вересня, до Гриба не допустили адвоката Андрія Сабініна. У МЗС України вже висловили протест у цьому зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-