НАБУ розслідує 72 справи за результатами аналізу е-декларацій - Ситник

НАБУ розслідує 72 справи за результатами аналізу е-декларацій - Ситник

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують 72 кримінальні провадження за результатами аналізу електронних декларацій, однак про підозру повідомлено лише двом особам. 

Про це сказав директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю DT.UA

"На кінець серпня ми розслідуємо 72 провадження за результатами аналізу електронних декларацій. Ідеться як про незаконне збагачення (ст. 368-2 Кримінального кодексу), так і про внесення свідомо недостовірних даних у декларацію (ст. 366-1 Кримінального кодексу). На сьогодні про підозру повідомлено двом людям", – зазначив він.

За словами Ситника, деякі справи наблизилися до стадії оголошення підозри, у деяких підозри вже оголошені, деякі - обговорюються з прокуратурою. 

Читайте також: Порошенко визнав, що е-декларації для громадських активістів були помилкою

Водночас він констатував, що розгляд деяких справ затягується в суді.

"Наприклад, справу Кулика (Костянтин Кулик - військовий прокурор сил АТО, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному збагаченні. - Ред.) в жовтні 2016 р. було спрямовано до суду. Без малого рік як вона там. Жодного прогресу: постійні перенесення, зриви засідань. На жаль, ми спостерігаємо саботування з боку захисту, який використовує можливості законодавства для затягування. І це люди, які заявляли, що за 5 хвилин доведуть свою невинуватість у суді! І все - на тлі небажання суду розглядати цю справу", – зазначив керівник бюро.

На думку директора НАБУ, найбільший негатив у процесі розгляду справ за деклараціями – відсутність практики і затягування в суді.

"Це несе величезні ризики для всього процесу декларування. Оскільки відсутність вироків за цією категорією справ призводить до того, що процес електронного декларування може перерости в процес амністії", – заявив Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-