У Раді облаштують ще два портали під Конституцію та Пересопницьке Євангеліє

У Раді облаштують ще два портали під Конституцію та Пересопницьке Євангеліє

Фото
Укрінформ
Верховна Рада планує облаштувати у кулуарах другого поверху будівлі парламенту ще два портали для експозиції Конституції України і Пересопницького Євангелія.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

“Проектом передбачено створення ще двох порталів для експозиції Конституції України та Пересопницького Євангелія у кулуарах другого поверху у разі виділення відповідних коштів”, - зазначається у повідомленні.

Прес-служба підкреслює виняткове значення цих реліквій і наголошує на необхідності їх достойного представлення у будівлі парламенту.

“Враховуючи виняткове значення історичних реліквій для виховання та громадянського становлення сучасного і майбутніх поколінь українців, вважаємо необхідним їхнє достойне представлення у Верховній Раді України -  найвищому представницькому органі українського народу”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, починаючи з 1991 року, стало традицією під час присяги Президента на вірність народові поряд з Конституцією та Актом проголошення Незалежності України класти Пересопницьке Євангеліє як найдорожчу духовну святиню.

Читайте також: У київському метрополітені запустять мистецький поїзд "Енеїда"

23 серпня у Верховній Раді в День Державного Прапора України відбулася церемонія відкриття почесного порталу, у якому зберігатиметься Прапор Незалежності. Портал влаштований на першому поверсі кулуарів.

Фото: прес-служба ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-