Бойовики підтвердили, що журналіст Васін є у списках на обмін

Бойовики підтвердили, що журналіст Васін є у списках на обмін

Укрінформ
Представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін. 

Про це в коментарі Радіо Свобода повідомила представник України у Тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко. 

"Дуже важко йшли переговори, вибиття, по суті, цієї інформації, що Асєєв перебуває у них. Місце його утримання вони офіційно нам не дали - просто підтвердили, що Станіслав у них, і він включений до списків на звільнення, які ми зараз обговорюємо. Ми знаємо місце утримання Станіслава", - сказала Геращенко. Вона додала, що переговори тривали упродовж місяця.

За словами Геращенко, українська сторона в переговорах домагалася можливості відвідання Васіна координатором ОБСЄ Тоні Фрішем, який наприкінці серпня був у Донецьку з метою моніторингу умов утримання заручників, але його пустили лише до макіївської колонії, де утримують військовослужбовців.

"На жаль, до Стаса не було доступу жодної міжнародної організації, - ані ОБСЄ, ані ООН, ані Міжнародного комітету Червоного Хреста", - сказала Геращенко.

За її словами, до Асєєва також не допускають родичів і не дають йому права на дзвінок матері.

Читайте також: Україна готова до широкого компромісу щодо обміну заручників - СБУ

"Ми робимо все як для звільнення Асєєва, так і для звільнення Романа Сущенка з російської в'язниці, оскільки Мінські угоди вимагають звільнення всіх незаконно утримуваних. Повірте, докладаються всі зусилля", - сказала представник України у Тристоронній контактній групі.

Зв'язок з донецьким блогером і автором Радіо Донбас.Реалії Станіславом Васіним (Асєєвим) зник 2 червня.

Головний редактор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеїч закликав до звільнення блогера. До з'ясування його долі та звільнення в разі полону закликали і ряд правозахисних та журналістських спільнот: Національна спілка журналістів України, "Репортери без кордонів", Комітет захисту журналістів (США), "Міжнародна амністія".

Україна чекає звільнення 132 своїх громадян, підтримувані Росією сепаратисти вимагають в обмін 600 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-