МВС Білорусі запевняє, що не затримувало Павла Гриба

МВС Білорусі запевняє, що не затримувало Павла Гриба

Укрінформ
Громадянина України Павла Гриба співробітники органів внутрішніх справ (ОВС) Республіки Білорусь не затримували.

Про це заявляють у Міністерстві внутрішніх справ Білорусі.

"В Управління внутрішніх справ Гомельського облвиконкому 31 серпня 2017 року надійшло електронне звернення від громадянина України Ігоря Гриба про те, що його син, Гриб Павло Ігорович, 1998 року народження, виїхав 24 серпня на рейсовому автобусі в Гомель на зустріч зі знайомою і відтоді його місцезнаходження невідоме", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом на підставі ст.174 Кримінально-процесуального кодексу Республіки Білорусь проводиться перевірка.

Читайте також: Україна вимагає від РФ негайно відпустити Павла Гриба

Встановлено, що в період перебування на території Білорусі Павло Гриб співробітниками органів внутрішніх справ не затримувався, із заявами або за інших обставин в міліцію не звертався. Нині його місцезнаходження не встановлене, зазначили в МВС.

"Співробітниками ОВС Республіки Білорусь проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів і вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження зниклого громадянина України Павла Гриба. Після закінчення перевірки матеріали будуть направлені до підрозділу Слідчого комітету для ухвалення рішення про порушення кримінальної справи за фактом зникнення громадянина України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Павло Гриб 24 серпня виїхав до білоруського міста Гомель на зустріч із дівчиною з Росії, з якою до цього спілкувався лише у соціальних мережах, після чого зник.

Його батько поїхав на пошуки у Білорусь і з'ясував, що Павло знаходиться в розшуку за ст.205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт). Батько Гриба не виключає, що сина на території Білорусі викрали спецслужби Росії.

У четвер, 7 вересня, підтвердилася інформація про те, що Павла Гриба тримають у СІЗО в Краснодарському краї РФ.

МЗС України вимагає від Росії негайно повернути в Україну безпідставно затриманого Павла Гриба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-