"Схема" на 100 мільйонів: трьом керівникам обленерго загрожує до 12 років

Укрінформ
Поліція виявили схему розтрати державних коштів керівниками обленерго. Лише за рік суми склали понад 100 млн грн. Трьом учасникам цієї схеми оголошено про підозру у скоєнні низки злочинів. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Головне слідче управління Національної поліції України.

"Керівники кількох обленерго, отримавши гроші від громадян, надавали з цих коштів поворотну фінансову допомогу іншим підприємствам. При цьому посадовці достовірно знали, що ця допомога не буде повернута. Пізніше обленерго доручали підконтрольним фіктивним підприємствам стягувати з підприємств-боржників раніше надані їм кошти. Ці підприємства повертали фінансову допомогу на рахунки фіктивних підконтрольних фірм, які їм вказували керівники обленерго. Проте стягнуті кошти на рахунки обленерго не перераховувались. Натомість зловмисники переводили їх у готівку та привласнювали", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, слідчі та оперативники завершили досудове розслідування за фактами розтрати державних коштів стосовно цих керівників обленерго. Правоохоронці з’ясували, що лише за 2015 рік зловмисники спричинили державі збитки на 105 мільйонів гривень.

Читайте також: Прокуратура хоче відсудити "Київенерго" у Ахметова

"Трьом керівникам обленерго повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво) та ч.2 ст205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців) Кримінального кодексу України", - повідомили в слідчому управлінні.

Зазначається, що правопорушникам загрожує позбавлення волі строком до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-