8 вересня: народний календар і астровісник

8 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Адріана і Наталії; що віщує холодний ранок та чи варто вирушати у відрядження.

Церква вшановує сьогодні мучеників Адріана і Наталію. Вони були подружжям, жили на початку IV століття в Нікомідії (нині турецький Ізміт) на березі Мармурового моря. Адріан був язичником, Наталія – християнкою, але, тим не менш, жили вони у мирі та злагоді. Трохи більше року тривав їхній шлюб, коли в місті розпочались гоніння на християн. І тоді Адріан, вражений безпрецедентною мужністю, проявленою  мучениками під час тортур, увірував у Христа. Молодого чоловіка схопили і кинули до в’язниці. Наталія одразу ж поспішила йому на допомогу, але теж була схоплена. Обох їх стратили.  Цих святих, так само як і Петра і Февронію, у православ’ї вважають покровителями шлюбу і сім’ї.

Холодний досвіток на Адріана і Наталії віщував ранню і доволі холодну зиму. Існувало чимало народних прикмет, за якими українці визначали якими будуть осінь і зима. Приміром, якщо гички на буряках було чимало і вона була сухою – осінь мала бути теплою й сухою. Коли кури починають рано линяти – до ранньої й холодної зими, а коли довго не скидають пір’я, то осінь буде сухою.

Іменинники сьогодні Адріан, Наталія, Петро, Георгій, Марія, Віктор, Дмитро, Роман.

Триває наш неспішний і головне безкоштовний круїз навколо Сонця. Сьогодні 251-ий день року, до кінця якого залишилось лише 114 днів. За місячним календарем – 18-ий день, який називають дзеркальним. Тобто, що посієш, те й пожнеш або «нема чого на дзеркала кивати, коли…» далі самі знаєте що. Випадковостей сьогодні не буде. Тобто, будь-яка випадковість буде закономірністю. Але все що сьогодні станеться, не треба сприймати як кару Божу. Головне – правильно оцінити ситуацію і зробити правильні висновки, а потім вжити відповідних заходів. Енергетика дня пасивна. Сварки і з’ясовування стосунків сьогодні не бажані. Натомість ідеальним буде відрядження. Чим далі – тим краще.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1991 року: +3,3; а найтеплішим у 2008 – 32,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-