Українці чекають від влади насамперед зростання доходів - Президент

Українці чекають від влади насамперед зростання доходів - Президент

Укрінформ
Уряд має віднайти можливість трансформувати нинішнє незначне підвищення ВВП у прискорений розвиток і впевнене піднесення, бо українці чекають від влади насамперед поліпшення добробуту.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу у четвер, 7 вересня, у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд має знайти можливості сьогоднішнє мляве пожвавлення ВВП трансформувати в його прискорений і впевнений підйом - у те, що зветься сталим розвитком. Тому, крім таких важливих реформ, як пенсійна, охорони здоров'я, освітня, необхідні рішення, що сприятимуть залученню інвестицій та економічному зростанню темпами, які дадуть змогу нам скорочувати відставання від більш розвинених країн", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко хоче змінити умови транзиту російського газу до Європи

Водночас, додав він, як передумову слід утримати макроекономічну стабільність і виконувати програму МВФ, без якої Україна виявиться вкрай уразливою, особливо з урахуванням того, що на 2019 рік припадає пік виплат за зовнішніми зобов'язаннями. 

"Зменшення безробіття, створення нових робочих місць і, ще раз наголошую, зростання доходів людини - це те, що люди очікують від уряду і від влади в цілому, не надто вдаючись у нюанси конституційного розподілу повноважень", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-