Геращенко назвав вірогідну причину ДТП, в якій загинули політологи

Геращенко назвав вірогідну причину ДТП, в якій загинули політологи

Укрінформ
Причиною ДТП на Рівненщині, в якій загинули 5 політологів, могла бути не лише мокра дорога або втома водія, а й те, що полотно дороги було продавлено вантажівками.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко. 

«У справі про загибель п'ятьох молодих політологів і журналістів з'явилася ще одна версія можливої причини цієї жахливої трагедії. Водій лісовоза дав свідчення, що автомобіль Opel раптово змінив траєкторію свого руху і вилетів на зустрічну смугу. І що, можливо, причиною такої різкої зміни траєкторії руху стала не тільки мокра дорога або втома водія, але й те, що в цьому місці полотно дороги було продавлено добряче навантаженими вантажівками. Іншими словами, там була колія на асфальті, через яку втрата керування автомобілем стала ще більш невідворотною», - написав Геращенко.

На його думку, ця жахлива трагедія повинна нагадати всім, що дороги в Україні потрібно робити з дотриманням всіх технічних стандартів і що «нікому не повинно бути дозволено порушувати правила навантаження на вісь вантажного транспорту».

Читайте також: Геращенко розповів подробиці ДТП, у якій загинули політологи

Геращенко наголосив, що патрульна поліція буде жорстко штрафувати всіх, хто порушуватиме правила навантаження на вісь вантажівок.

Він зазначив, що колія на мокрій дорозі - це «важлива, але не єдина причина цієї трагедії». «Скажу чесно, відповідно до стрілки спідометра, яка завмерла назавжди, швидкість авто була вище дозволеної в цьому місці на цій дорозі», - додав Геращенко. 

Як повідомляв Укрінформ, на трасі Ковель - Варшава біля села Масевичі Рокитнівського району на Рівненщині вранці у середу, 6 вересня, автомобіль Opel Omega, виїхавши на зустрічну смугу, врізався в лісовоз DAF. Водій і троє пасажирів загинули на місці, ще один помер у реанімації.

Загиблі у цій ДТП політологи Олександр Маслак, Олексій Курінний, Олександр Ніканоров, Володимир Карагяур і громадський активіст, спеціаліст з децентралізації Сергій Попов поверталися з Варшави, де брали участь у міжнародній конференції щодо гібридної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-