ГПУ клопотатиме про арешт Лавриновича

ГПУ клопотатиме про арешт Лавриновича

Укрінформ
Генеральна прокуратура клопотатиме в суді про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, якого підозрюють у поваленні конституційного ладу шляхом зміни Основного Закону.

Про це заявив під час прес-конференції прокурор Департаменту спецрозслідувань Олексій Донський.

"По цій статті (ч. 1 ст. 109 ККУ - ред.) інший запобіжний захід не передбачений, тому  якщо прокурор  звертається до суду, то він обмежений нормою, бо  по цій категорії справ можливе лише тримання під вартою", - зазначив він.

Донський розповів, що прокурори склали повідомлення про підозру Лавриновичу ще 1 вересня, про що поінформували екс-міністра по телефону.

"Він сказав, що не знаходиться в Києві, а перебуває у горах, але обіцяв 7 вересня, тобто завтра, прибути", - додав прокурор.

При цьому Донський попередив, що у випадку неявки Лавриновича  до слідчого, будуть вживатися заходи щодо застосування до нього примусу.

Читайте також: Справа про "переворот": Лавринович є підозрюваним з 1 вересня – ГПУ

Раніше 6 вересня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що екс-президенту Януковичу та екс-міністру юстиції Лавриновичу повідомлено про підозру у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади.

Зокрема, колишнім посадовцям повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади - ред.). Їх звинувачують  у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні - Верховної Ради України, зміни діючої Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-