Суд відмовився зняти арешт з майна Добкіна

Суд відмовився зняти арешт з майна Добкіна

Укрінформ
Апеляційний суд Києва залишив без задоволення скаргу захисту народного депутата від “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна на рішення Печерського райсуду про накладення арешту на майно парламентарія.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила: ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 19 липня 2017 року – залишити без змін; апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах Добкіна М.М. – залишити без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд залишив Добкіну арешт із заставою

Як повідомляв Укрінформ, Добкін підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

13 липня Верховна Рада більшістю голосів підтримала подання генпрокурора про зняття недоторканності, затримання та арешт Добкіна.

15 липня Печерський райсуд Києва обрав Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн грн.

Генпрокуратура підозрює, що Добкін, діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, вчинив кримінальне правопорушення і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману.

Печерський районний суд Києва 19 липня заарештував майно Добкіна, серед якого два будинки, два автомобілі, земельна ділянка і винний льох.

Добкін у 2006-2010 роках був мером Харкова, а з 2010-го до березня 2014-го - обіймав посаду голови Харківської обласної державної адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-