НАБУ йде по п'ятах Онищенка – ГПУ

НАБУ йде по п'ятах Онищенка – ГПУ

Укрінформ
Народний депутат Олександр Онищенко, який переховується від українського правосуддя за кордоном, звертався до ряду країн з метою отримання статусу політичного біженця.

Про це сказав заступник генерального прокурора Євгеній Єнін в інтерв'ю Insider

"Так, за нашою інформацією, він звертався до низки країн з метою отримання такого статусу... Я не хотів би їх всі називати, але можу сказати, що НАБУ крокує по п'ятам, і як тільки з'являється інформація про його появу в тій чи іншій країні - туди надсилається окремий запит. Колись це коло замкнеться. Ховатися в цьому світі стає дедалі складніше", - заявив Єнін.

Читайте також: Запобіжний захід Насірову продовжили до 21 жовтня

Він наголосив, що ГПУ у справі Онищенка знаходиться у тісній взаємодії з іншими державами.

"Більше того, ми підтримуємо тісний зв'язок із нашими колегами з НАБУ, і навіть незважаючи на те, що йому (Онищенку - ред.) вдалося виграти рішення стосовно видалення червоної картки Інтерполу в комісії по контролю за файлами - це не означає, що він вирішив всі свої проблеми», - додав заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

В СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради. У липні 2016-го Онищенко виїхав з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-