Аброськін закликає Раду посилити відповідальність за насилля над малолітніми

Аброськін закликає Раду посилити відповідальність за насилля над малолітніми

Укрінформ
Впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітніх, та посилення відповідальності за такі злочини є нагальним питанням.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін. 

«На наступному тижні Верховна Рада України розпочне свою роботу в пленарному режимі. Я сподіваюсь, що на цій сесії буде розглянутий та прийнятий в цілому законопроект щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього, та посилення відповідальності за такі злочини», - написав Аброськін.

Читайте також: Львів'янка намагалася продати за 80 тисяч власну дитину

Він наголосив, що впровадження такого реєстру є нагальним питанням, бо майже щодня здійснюється сексуальне насилля над малолітніми, і кількість таких скоєних злочинів є «епідемією», «бо кожен із злочинців впевнений в своїй безкарності, тому що жертвам та їм батькам буде соромно розголошувати факт такого насилля, а значить, він зможе уникнути відповідальності». 

«Про невідкладне прийняття та подальшу імплементацію положень цього законопроекту свідчить кожний факт насилля над дітьми. Наші діти потребують захисту. Кожен день затримки прийняття цього законопроекту - це наша мовчазна згода на скоєння злочинів проти наших дітей, проти майбутнього України», - додав Аброськін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-