Розвідник розповів, як поводитися в Росії, щоб не втрапити у пастку ФСБ

Розвідник розповів, як поводитися в Росії, щоб не втрапити у пастку ФСБ

Укрінформ
Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж пояснив, як українцям не стати жертвами російських спецслужб під час поїздки в Росію.

Про це повідомляє "Апостроф".

"По-перше, бажано не їхати самому. Краще їхати в супроводі знайомих, друзів або родичів. Природно, у жодному разі не можна брати з собою ніяких компрометуючих матеріалів, наприклад, національну українську атрибутику, адже це відразу буде сигналом, що людина займає патріотичну позицію, а, відтак, вона не підтримує Росію", - сказав екс-голова Служби зовнішньої розвідки України.

Читайте також: Батько зниклого в Білорусі українця звернувся до Слідкому РФ

У ситуації, коли будь-які контакти з РФ можуть бути потенційно небезпечними, найочевидніша рекомендація для українців, що зібралися в подорож просторами Росії чи Білорусі, - взагалі нікуди не їхати і залишитися вдома. Однак, якщо візит відкласти не можна, то потрібно зробити його максимально публічним, вважає Маломуж.

Він підкреслив, що необхідно дуже виважено підходити до своїх висловлювань, не вести розлогі розмови зі своїми сусідами по купе в поїзді або автобусі.

"Перед поїздкою потрібно оповістити якомога більше своїх родичів, а найважливіше – представників посольств і консульств України в Росії для того, щоб вони могли контролювати перебування наших громадян. Якщо поїздка має діловий, бізнес-характер, важливо звертати увагу на партнерів і добиватися від них хоча б мінімальних гарантій безпеки", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-