Порошенко привітав мусульман України зі святом Курбан-Байрам

Порошенко привітав мусульман України зі святом Курбан-Байрам

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав мусульман України зі святом Курбан-Байрам і відзначив їхню важливу роль у протистоянні російській агресії.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Мусульманська спільнота України є невід’ємною частиною нашого народу, а її культура — яскрава складова українського культурного різноманіття. Сьогодні вона відіграє важливу роль у протистоянні російській агресії, збереженні свободи і незалежності Української держави", - наголосив Президент.

Він також висловив переконанння, що спільно громадяни України гідно подолають виклики і завдяки єдності на українській землі запанують мир та злагода.

Свято Курбан-Байрам, або свято жертвопринесення, є одним з двох головних свят мусульман (друге - ід аль-фітр). Воно відзначається через 70 днів після свята Ураза-байрам ("свято припинення посту") в день закінчення Хаджу (паломництва до Мекки) і триває три-чотири дні. 

У ці дні в долині Міна біля Мекки паломники приносять в жертву тварин (курбан) у пам'ять про те, як за біблійним переказом пророк Авраам (у мусульман Ібрагім), хотів принести в жертву Богу свого сина Ісаака (у мусульман Ісмаїла). Але Бог послав архангела Гавриїла (Джабраїла) з баранцем і врятував Авраамові сина. Те саме роблять віряни всього мусульманського світу.

Читайте також: Порошенко сьогодні відвідає Харківщину

Під час Курбан-Байраму узвичаєно відвідувати могили предків, навідувати друзів, робити подарунки та організовувати святкову трапезу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-