День знань: в Україні розпочався новий навчальний рік

День знань: в Україні розпочався новий навчальний рік

Укрінформ
День знань - одне із головних свят навчального року – урочисте, хвилююче і відповідальне. 

Разом з тим, це свято об’єднує всю громаду – від найменших, тих хто вперше піде до школи і стане першокласником, до серйозних старшокурсників – тих, хто стоїть на порозі дорослого життя. Крім того, це свято всіх учителів, викладачів, батьків, бабусь та дідусів, хто з хвилюванням та гордістю збиратиме та проводжатиме рідних чад до школи. Ба навіть ті, хто здавалося б не має жодного стосунку до шкіл, навчального процесу та реформи освітньої галузі, навіть вони в цей день відчувають дух цього свята.

Читайте також: "Океан Ельзи" дасть безкоштовний концерт-подарунок у Полтаві

І хоча в останні роки школи самі визначаються, як відбуватиметься святкування Дня знань, в багатьох із них традиційно проходять урочисті лінійки з нагоди початку навчального року, вчителям дарують квіти, старші напучують молодших. У середніх спеціальних та вищих навчальних закладах, як правило, обходиться без лінійок, або влаштовують лінійки лише для першого курсу. У школах проводиться перший святковий урок, який щороку має різні теми, після якого зазвичай вирішуються організаційні питання.

За статистикою, цього року до першого класу в Україні підуть 408 тисяч 208 дітей. Найбільшу кількість першокласників приймуть школи Дніпропетровської та Одеської областей, а також міста Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-