Зникнення Павла Гриба організувала ФСБ РФ - Геращенко

Зникнення Павла Гриба організувала ФСБ РФ - Геращенко

Укрінформ
Син співробітника Держприкордонслужби України Ігоря Гриба Павло зник на території Білорусії не випадково, його виманили в результаті спецоперації російських спецслужб, а відповідальність за цей інцидент лежить на білоруських спецслужбах.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Сьогодні журналісти зв'язалися з дівчиною, яка начебто його виманила туди. Вона дала свідчення, що вона зробила це під тиском ФСБ. Мене це переконало в тому, що ця дівчина і досі діє під тиском ФСБ і сама, швидше за все, є агентом ФСБ", – зазначив він.

Читайте також: ЗМІ: українець Гриб знаходиться в краснодарському ФСБ

Мета цієї всієї історії, за його словами, надати максимальний розголос та створити ще одну історію для залякування і протидії злому українців.

Геращенко пов'язує цю історію з проведенням в Білорусії спільних з Росією військових навчань "Захід-2017".

"Ці навчання Білорусії були нав'язані, керівництво країни не в захваті від співпраці з РФ. Ми знаємо, що у приватних розмовах Лукашенко прекрасно розуміє, що якщо він буде протидіяти Росії, то його чекає український сценарій. Фактично відповідальність за випадок з Павлом Грибом лежить на білоруській владі. Тому що без їх згоди не могла бути організована спецоперація на їх території. Якщо ж це було зроблено без їх згоди, то це просто неповага до Білорусі з боку російських спецслужб",– зазначив нардеп.

Читайте також: МІП попереджає українців про небезпеку спілкування "ВКонтакте"

Геращенко наголосив, що завтра батько зниклого Павла прийде на допит в міліцію і передасть всю наявну інформацію.

Раніше співробітник Держприкордонслужби Ігор Гриб розмістив на своїй сторінці в Facebook відомості про зникнення свого сина. За його словами, 19-річний Павло поїхав в Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах.

Читайте також: Місцеперебування зниклого в Білорусі українця досі не встановлене - МЗС

Він припустив, що ФСБ "виманила Павла в Гомель під виглядом зустрічі з дівчиною і провела затримання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-