Відповіді від білоруських прикордонників про зниклого українця досі немає - Слободян

Відповіді від білоруських прикордонників про зниклого українця досі немає - Слободян

Укрінформ
Білоруські прикордонники наразі не надали відповідь на запит української сторони щодо факту перетину кордону Павлом Грибом.

Про це сказав кореспондентові Укрінформу помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Від білорусів офіційної відповіді ще немає", - сказав Слободян.

Він уточнив, що Гриб перетнув український кордон 24 серпня через пункт пропуску Нові Яриловичі. Слободян зауважив, що офіційних термінів надання відповіді на запит немає, однак, відповідь має бути обов'язково.

Як повідомляв Укрінформ, чернігівські правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом зникнення в Білорусі громадянина України Павла Гриба. Український консул у Мінську Олександр Новосьолов повідомив, що Гриба немає серед затриманих або заарештованих в білоруських СІЗО.

Посольство України в Республіці Білорусь 28 серпня передало ноту до МЗС Білорусі щодо встановлення місцезнаходження Гриба.

Читайте також: МІП попереджає українців про небезпеку спілкування "ВКонтакте"

Відомо, що увечері 27 серпня громадянин України, колишній офіцер прикордонних військ Ігор Гриб звернувся у Посольство України в Мінську з заявою, що на території Білорусі зник його 19-річний син Павло Гриб.

24 серпня юнак поїхав з Чернігова до Гомеля на побачення до дівчини і там зник. Ігор Гриб спочатку шукав сина в Білорусі самостійно, і у Гомелі представники міліції повідомили, що його сина оголосили у розшук за вимогою ФСБ Краснодарського краю Росії за статтею «терористичний акт».

Ігор Гриб раніше служив у прикордонних військах України, а тепер бере участь у створенні капеланської служби в силових органах. Він підозрює, що спецслужби Росії викрали його сина у Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-