Ділки розікрали 10 мільйонів на ремонті буксира

Ділки розікрали 10 мільйонів на ремонті буксира "Олександр Охрименко" - ГПУ

Укрінформ
Службовці ДП "Адміністрація морських портів України» спільно з приватними фірмами розікрали майже 10 млн грн, які передбачалися для ремонту морського судна-буксира "Олександр Охрименко". 

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

Працівники прокуратури та Служби безпеки під час спільного розслідування встановили, що протягом 2016 року службові особи держпідприємства "Адміністрація морських портів України" організували та провели конкурсні торги щодо визначення виконавця робіт по ремонту суднових технічних засобів та корпусних конструкцій морського судна-буксира "Олександр Охрименко", який належить державі та перебуває в користуванні державного підприємства. Переможцем зазначених торгів визначено ТОВ "Міленіум Меритайм", з яким і було укладено відповідний договір.

"В рамках виконання умов зазначеного договору, службові особи ДП "Адміністрація морських портів України" за попередньою змовою зі службовими особами певного суб’єкта господарювання та інших компаній – підрядників та постачальників, протиправно виготовили та в подальшому використали низку документів про обсяги і вартість ремонтних робіт, на підставі яких на банківські рахунки переможця конкурсних торгів перераховано бюджетні кошти в сумі 49 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Заступник мера Ірпіня за “дерибан” бюджету отримав підозру

Частина вказаних коштів у сумі 5 млн грн була перерахована на банківські рахунки інших суб’єктів господарювання, які жодних послуг з ремонту суднових технічних засобів та корпусних конструкцій морського судна-буксира "Олександр Охрименко" не надавали, та в подальшому через низку підприємств з ознаками фіктивності переведена у готівку та розподілена між учасниками протиправної оборудки. Таким чином, внаслідок вказаних неправомірних дій державі завдано збитків на суму майже 10 млн грн, зазначають у ГПУ.

На даний час на території трьох областей проводяться санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях та місцях проживання осіб, які причетні до вчинення злочину, зокрема і на морському судні-буксирі "Олександр Охрименко".

Фото: dumskaya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-