У Посольстві України в Білорусі запевняють: ноту щодо зниклого українця передали

У Посольстві України в Білорусі запевняють: ноту щодо зниклого українця передали

Укрінформ
Посольство України в Білорусі запевняє, що передало до Міністерства закордонних справ Білорусі ноту щодо місцезнаходження зниклого в Білорусі українця Павла Гриба.

Про це дипломатичне представництво повідомило у Facebook у вівторок, 29 серпня, реагуючи на заяву офіційного представника МЗС Білорусі кореспонденту BBC у Мінську 28 серпня, що у відомстві не отримували з Києва ноту щодо зниклого українця.

"Посольство України в Республіці Білорусь наголошує, що 28 серпня 2017 р. до МЗС Білорусі було передано ноту щодо встановлення місцезнаходження зниклого в Білорусі українця Павла Гриба", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Батько зниклого хлопця підозрює, що ФСБ "шиє" справу за пости у соцмережах

Як повідомлялося, український консул у Мінську Олександр Новосьолов 28 серпня повідомив Радіо Свобода, що зниклого в Білорусі українця немає серед затриманих чи заарештованих у білоруських СІЗО.

Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян поінформував, що Держприкордонслужба 28 серпня направила відповідне звернення білоруським прикордонникам щодо підтвердження факту перетину кордону громадянином України Павлом Грибом, однак  відповіді ще не отримала.

Увечері 27 серпня громадянин України, колишній офіцер прикордонних військ Ігор Гриб звернувся у посольство України в Мінську із заявою, що на території Білорусі зник його син Павло Гриб 1998 року народження.

24 серпня юнак поїхав з Чернігова до Гомеля і там зник. Ігор Гриб спочатку шукав сина в Білорусі самостійно, і у Гомелі представники міліції повідомили, що його сина оголосили у розшук за вимогою ФСБ Краснодарського краю Росії за статтею «терористичний акт».

Ігор Гриб раніше служив у прикордонних військах України, а тепер бере участь у створенні капеланської служби в силових органах. Він підозрює, що спецслужби Росії викрали його сина у Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-